Winst maken is voor ondernemers van belang, van deze winst leef je namelijk als zzp’er. Toch kan het lastig zijn om genoeg over te houden om van te leven. Het is van belang dat jij je focust op winst als jij van je onderneming wil kunnen leven. Met deze tips ga jij zeker je winst kunnen verhogen.

Een hogere winst krijg je door je uitgaven te verminderen of de inkomsten te verhogen. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar aan de hand van deze tips gaat het jou vast en zeker lukken.

Doorloop de boekhouding

Inzicht in je uitgaven en inkomsten is van belang om te zorgen dat je winst hoger wordt. Ga daarom eens een uurtje aan je boekhouding zitten en kijk eens waar je geld heen gaat? Soms ben je je helemaal niet bewust van de uitgaven die je maakt en daar gaat verandering in komen. Kijk goed naar alle kosten en vooral de abonementen, handig is het om een overzicht te maken van de terugkerende kosten en de eenmalige kosten.

Uitgaven beoordelen

Heb je het overzicht van je kosten gemaakt? Dan is het nu tijd om je uitgaven te beoordelen, in hoeverre dragen ze bij aan de winst? Vooral met abonementen kan het zo zijn dat ze niks bijdragen, maar jij ze ook niet opzegt, zonde. Bekijk dus aandacht naar de lijst en kijk direct naar de uitgaven die zonde zijn van je geld. Deze uitgaven zorgen voor een lagere winst en dat verwijl ze dus ook niks bijdragen. Houd in het overzicht rekening met drie soorten kosten: winstgevend, kost geld en gemak. Hierbij is winstgevend alles wat jou geld oplevert, bijvoorbeeld je advertentie uitgaven die klanten opleveren. Niet winstgevend is bijvoorbeeld dat mailprogramma waar je al maanden niks mee doet. En gemak is bijvoorbeeld het boekhoudprogramma wat jou vooral veel tijd bespaard.

Uitgaven schrappen

Ga eens goed door het overicht met kosten en de beoordeling en schrap zeker alle kosten die niet winstgevend zijn. Dit is gewoon geld verspilling en dat is zonde. Door deze kosten te schrappen zou er weinig in jouw onderneming moeten gebeuren terwijl het wel meer geld zal opleveren. Dat is natuurlijk precies wat we willen.

Overzicht creeren

Heb je moeite met overzicht krijgen in je financiën, ga dan werken met het potjes systeem. Aan de hand van deze potjes krijg jij direct inzicht waar het geld op je rekening voor bedoelt is. Dit werkt heel erg eenvoudig en zo kan iedereen die moeite heeft met financiën het toch voor elkaar krijgen om een financieel gezonde onderneming te krijgen. In deze cursus leg ik je stap voor stap uit hoe dit systeem werkt, zodat jij het kunt inzetten in jouw bedrijf.

Inkomsten beoordelen

Naast uitgaven kan het ook zo zijn dat jouw inkomsten niet winstgevend zijn. Besteed jij bijvoorbeeld aan project x veel werk, maar levert het een heel laag uurtarief op? Dan is het tijd om eens goed na te denken hoe je dat anders kunt inrichten. Laat de klant gaan, verhoog je prijzen of bedenk een andere manier hoe dat ene project dus winstgevender kan worden.

Heb jij nog vragen over het verhogen van je winst? Stel je vraag dan hieronder of plan een gratis kennismakingsgesprek in en dan leg ik je graag uit het werkt terwijl we ook kijken hoe ik jou kan helpen met jouw boekhouding en belastingaangiften. 

Cursus

Money Mindset

Als ondernemer kunnen wij niet zonder geld, toch vinden veel ondernemers geld erg spannend. Dat was voor mij de reden om deze cursus te ontwikkelen. In deze cursus leer jij alles over je prijzen, grip krijegn op je financiën, het belang van investeren, vasthouden aan je uurtarief en krijg je tips hoe je zelf actief met jouw money mindset aan de slag kunt gaan. Deze cursus bevat een opdrachtenboek.

×

Hoe kan ik je verder helpen?

× Hoe kan ik je helpen?