Emma's Tax Law

1:1 Hulp voor de zzp'er

Kan jij wel wat op maat gemaakte hulp gebruiken? Dan ben je hier op het juiste adres. Ik kan je helpen met al je vragen als je nog niet toe bent aan het uitbesteden van je boekhouding of as je fiscale vraagstukken hebt.

Emma's Tax Law

Wat ik te bieden heb

Ik beantwoord jouw belastingvragen

Ik heb de juiste fiscale kennis in huis om al jouw belastingvragen te kunnen beantwoorden. Zit jij met een lastig vraagstuk? Wil je even iets zeker weten? Ik help je hier graag bij, door het geven van een goed advies dat past bij jouw bedrijf.

 

Mijn specialiteiten

Ik kan je met al je belastingvragen helpen. Wil je weten welke investering fiscaal voordeliger is? Hoe jij zo min mogelijk belasting hoeft te betalen? Of ben jij opzoek naar advies voor de omzetbelasting, dan ben je bij mij op het juiste adres.

Advies over Inkomstenbelasting

Advies over Omzetbelasting

Advies over investeringen

Jouw bedrijf winstgevend maken 

Prijzen

Wat ik voor je kan doen

Wat is het verschil tussen de inkomstenbelasting en omzetbelasting?

Als ondernemer mag je verschillende belasting aangiften doen, maar wat is nu het verschil tussen de inkomstenbelasting en de omzetbelasting? Ik krijg hier veel vragen over, dus ik leg het je heel graag uit.

De categorieën die je in jouw boekhouding moet hebben

Boekhouden is best lastig, vooral door de vele posten waaruit je kunt kiezen en alle uitzonderingen die er zijn. Om het wat makkelijker te maken deel ik graag met je een overzicht van de posten, ook wel categorieën waarvan het handig is als ze daar in elk geval gebruik van maakt in je boekhouding.

Dit is waarom een goede money mindset zo belangrijk is als je ondernemer bent

Als ondernemer heb je veel te maken met geld: je stelt offertes op voor nieuwe klanten, stuurt facturen, maakt beslissingen over (grote) zakelijke uitgaven en ondertussen heb je soms ook nog eens te maken met lastige klanten die willen onderhandelen over jouw prijs of...

Wat zijn de eisen voor een correcte factuur?

Facturen versturen is een van de leukste dingen die je mag doen als je een bedrijf hebt: jouw waarde wordt vergoed! Het zou de Belastingdienst niet zijn als hier óók weer regeltjes aan verbonden zitten. De Belastingdienst stelt namelijk eisen aan het opstellen van een correcte factuur. Dit doen ze zodat ze achteraf goed kunnen controleren aan wie jij goederen of diensten hebt geleverd, en tegen welk bedrag. Door een correcte factuur te leveren, voorkom je eventuele problemen als je een controle door de fiscus krijgt. Wat zijn dan de eisen voor een correcte factuur? Dat leg ik je in deze blog uit!

Zo werkt de vermogensbelasting van box 3!

Als je voldoende vermogen hebt dan zal je vermogensbelasting moeten betalen in box 3. Hier is namelijk het inkomen uit vermogen belast. Box 3 werkt aan de hand van een fictief rendement. Hoe deze belasting in zijn werk gaat vertel ik je graag in dit artikel.

Zakelijke bankrekening openen als zzp’er? Hier moet je op letten

Als ondernemer is het handig om een zakelijke bankrekening te openen. Nu zijn er nogal veel banken waar je een rekening kan openen, dus hoe weet je weet je nu wat de beste bank is? Ik ga het je in deze blog allemaal vertellen.

Dit zijn de regels omtrent kleding op de zaak

Kleding mag je niet zomaar op de zaak zetten. Als jij met een fotograaf toffe foto’s gaat maken, mag je de kleding die je hiervoor speciaal aanschaft niet op de zaak zetten. Dat komt omdat deze kleding hoogst waarschijnlijk niet aan de voorwaarden voldoet. Wanneer je kleding wel op de zaak mag zetten, leg ik je graag uit.

Ondernemersaftrekken voor de inkomstenbelasting

Ondernemen brengt risico's met zich mee, om ondernemen te stimuleren heeft de wetgever daarom verschillende belastingvoordelen bedacht. Ben jij ondernemer in de inkomstenbelasting, dan is er een kans dat jij ook recht hebt op dit...

Dit is waneer je belastingplichtig bent voor de btw

Je bent belastingplichtig voor de btw indien je een ondernemer bent die met btw belaste prestaties verricht. Dit houdt in dat je goederen of diensten levert die niet zijn vrijgesteld van btw (omzetbelasting).

Meedoen met de KOR 2020, slim of niet?

Op 1 januari 2020 is de nieuwe kleine ondernemingsregeling (KOR) ingegaan en daarmee is de regeling helemaal veranderd ten opzichte van de jaren ervoor. Hoe je voorheen een korting kreeg, wordt je onderneming onder de nieuwe vorm vrijgesteld van btw. Maar is dit wel verstandig om te doen?

Get In Touch

6 + 3 =

0615331011
Emma@www.emmastaxlaw.nl

×

Hoe kan ik je verder helpen?

× Hoe kan ik je helpen?