Over Emma's Tax Law

Ik had onrealistische dromen, mensen begrepen mij niet en vonden mij raar…

 

… maar die dromen, die maak ik nu wel waar! Wij helpen ambitieuze online ondernemers met hun belastingen, administratie en financiën, zodat zij onderaan de streep meer overhouden. Wij scheppen orde in jouw chaos en geven jou je superpowers terug. Zo kan jij je focussen op jouw bedrijf, zonder stress, chaos en overwhelm van dingen waar jij geen energie van krijgt. Inmiddels zijn we bij Emma’s Tax Law met een team van 4 medewerkers en hebben we al 100 + klanten geholpen met hun administratie en hebben we duizenden belastingaangiftes opgesteld.

Na mijn ADHD-diagnose begonnen de puzzelstukjes op hun plek te vallen én daarmee wil ik jou ook helpen.

Als klein meisje was ik mega leergierig, had ik de grootste dromen en hield ik me bezig met andere dingen dan mijn leeftijdsgenootjes. Ik was vreemd, apart en bijzonder en dat bleek telkens weer. Mensen begrepen mij niet en ik begreep mensen niet.

Op 20 jarige leeftijd stapte ik de Kamer van Koophandel binnen. Ik ging de belasting wereld omtoveren en moderner maken. Het werd mijn missie om vrouwelijke ondernemers bij te staan met hun belastingen. En daar vonden mensen wat van… want waarom zou je op die leeftijd al willen ondernemen? Wees jong, wees student! Maar nee, Emma was altijd anders dan haar leeftijdsgenootjes en besloot dat dit het juiste pad was.

“If you can dream it, you can do it!”

Ook in mijn bedrijf begonnen sommige klanten mij niet meer te begrijpen en ik begreep hun niet. Nogsteeds voelde ik me raar en anders. Tot ik op een avond verzeild raakte in de krochten van TikTok en een video zag van een meisje dat haar ADHD verhaal vertelde. “This is me!” was mijn gedachte. Ik herkende me hier voor de volle 300% in. En zo belandde ik in hyperfocus en wist ik na die avond alles over ADHD en had ik al meerdere testen gedaan. Ik wist het zeker, ik heb ADHD, dat verklaart alles. Daarop maakte ik een afspraak bij de huisarts, mocht naar de psycholoog door en een jaar later was de stempel gezet. Ik heb ADHD.

In mijn bedrijf was het tijd voor verandering, ik moest gaan onderzoeken van welke klanten ik blij werd en die ik begreep én nog belangrijker, waarom dat zo was. De overeenkomst was dat deze klanten allemaal chaotisch waren en sturing nodig hebben om van hun administratie weer een geoliede machine te maken. Samen met de klant aan de slag gaan om te zorgen dat de administratie zo min mogelijk tijd kost en zo gestructureerd en geautomatiseerd mogelijk wordt, dat bleek vooral hetgeen te zijn waar ik blij van word. En de klant ook, want een administratie die nog amper tijd kost, dat klonk als muziek in de oren.

Mijn ADHD begon ik steeds meer te omarmen. Een ding wist ik zeker: ik ben niet anders, ik omring mij alleen niet met de juiste mensen. Met mijn ADHD en dyslexie (jackpot) ging ik aan de slag, opzoek naar mijn superpowers. En ik bouwde mijn bedrijf om. Ik ontdekte dat hoe groter de chaos van de administratie van de klant was, hoe leuker ik het vond om deze weer tip-top in orde te maken, zodat zij weer up-to-date inzicht hebben in hun cijfers en meer winst onderaan de streep overhouden. En het bleek een fantastische uitdaging te zijn om te voorkomen dat de klant weer in chaos terecht zou komen. Het motiveren en meedenken hoe dit goed kan blijven gaan, dat bleek fantastisch. 

Emma's Tax Law

Super veel grote ondernemers zijn neurodivergent. Denk aan een Henry Ford en een Albert Einstein die beide dyslexie hebben. 

Wist je dat het normaal is bij ondernemers met ADHD of dyslexie dat hun administratie een zooitje is? Dit is iets wat bij neurodivergente ondernemers een uitdaging blijkt te zijn, (er zijn uitzonderingen, zoals ik haha ????). Jij bent niet raar, jij bent niet lui en jij bent zeker niet te veel. Jij bent geweldig en je moet je met de juiste mensen omringen. Mensen die jou begrijpen en jou in je kracht zetten. Door te weten waar je sterktes en zwaktes liggen, kom jij er! 

“Anders zijn is jouw kracht! Het hokje waar jij in geplaatst bent, bevat al jouw superpowers. De ingrediënten om een succesvolle ondernemer te zijn!”

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een bovengemiddeld aantal succesvolle ondernemers ADHD hebben, zoals Richard Branson (oprichter van Virgin Group). Veel eigenschappen van een succesvolle ondernemer, zijn bij ADHD’ers van nature aanwezig: risico’s durven nemen, overtuigen, out of the box denken, creatief zijn en eerst doen, dan denken. En daarom helpen wij zo graag neurodivergente ondernemers die een chaos maken van hun administratie, zodat wij dat kunnen oplossen en zij zich kunnen focussen op hetgeen ze wel goed in zijn. En ondertussen hebben wij al 100 + ondernemers hiermee geholpen.

Ontmoet ons power team:

Emma

Emma

Oprichter & eigenaar
Belastingadviseur

Kim

Kim

Business Support

Maud

Joep

 Hondenbelastingadviseur & Mental support

Maartje

Maartje

Business Support & Social Media Beheer

Wij zetten jouw in je kracht en laten je shinen.

Dit zijn onze kernwaarden voor een fijne samenwerking!

 01. 100% JEZELF

Als neurodivergent word je vaak gezien als ‘anders’. Niet bij ons, wij begrijpen jou en weten hoe fantastisch uniek jij bent. Hierdoor kan je ook volledig jezelf zijn. De struggles die jij hebt, kennen wij. En wij weten hoe daarmee om moeten gaan. Zo kan jij 100% jezelf zijn en ben jij een keer ‘gewoon’.

02. Loyaliteit

Wij voelen ons verbonden met onze klanten en zijn er voor ze. We komen op voor jouw belangen en staan altijd voor je klaar. Dat vinden wij onwijs belangrijk in een samenwerking en dat verwachten we ook terug. Samen staan we sterker.

03. Persoonlijk

Jij bent een mens met een prachtig bedrijf. Zo zien we jou ook, de lijntjes zijn kort en wij weten wie jij bent. We zijn betrokken bij jouw bedrijf, denken graag met je mee en willen het beste uit jou en je bedrijf halen. In de administratie en de belastingaangiftes, maar ook verder, zodat jouw neurodivergent superpowers tot hun recht komen. 

 

ETL

06-25578518
info@emmastaxlaw.nl

Pietersbergweg 252
1105 BM Amsterdam

KVK: 77010604
BTW ID: NL003134293B06

×

Hoe kan ik je verder helpen?

× Hoe kan ik je helpen?