Als jij geen ondernemer bent, mag je ook geen facturen sturen. In dit geval dien je kwitanties te sturen. Hoe het precies werkt ga ik je uitleggen. Daarnaast kan je hier ook direct een voorbeeld downloaden die jij kan gebruiken.

Wat is een kwitantie?

Een kwitantie is een bonnetje die een niet-ondernemer naar een ondernemer mag sturen. Als jij bijvoorbeeld nog niet staat ingeschreven bij de kamer van koophandel, maar al wel naamsbekendheid en een portofolio aan het opbouwen bent, dan kan je een kwitantie gebruiken. Zo kan het bedrijf de door jouw geleverde goederen/diensten in aftrek brengen op de winst. En voor jou is het ook makkelijker, want over deze opbrengsten (minus de kosten) dien jij belasting te betalen. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Verschil kwitantie en factuur

Een kwitantie en een factuur zijn niet hetzelfde. Zo zitten er aan een factuur andere eisen verbonden dan dat er aan een kwitantie zitten. Een kwitantie is een bewijs van betaling en wordt officieel gezien pas verzonden na de diensten of goederen zijn geleverd. Bij een factuur is dat niet, die wordt verzonden en daarna vindt de betaling pas plaats. Een ander belangrijk verschil is dat een kwitantie nooit btw bevat. Als privépersoon mag je namelijk geen btw in rekening brengen en vandaar dat dit dus ook niet op de kwitatie mag staan.

Kwitantie voorbeeld

Voor het gemak heb ik een voorbeeld kwitantie voor je gemaakt. In de afbeelding hiernaast kan je zien hoe de kwitantie ingevuld dient te worden. De template die ik voor jou heb gemaakt kan je op deze manier eenvoudig invullen. Zo kan jij makkelijk samen werken met jouw opdrachtgevers zonder je al daadwerkelijk ondernemer bent.

De template is in Word gemaakt, zo kan je hem heel eenvoudig aanpassen met alle benodigde informatie.

Voor je hem naar jouw opdrachtgever verstuurd is het aan te raden om hem op te slaan als pdf. Op die manier kan je er ook eenvoudig een digitale handtekening onder zetten. Natuurlijk kan je hem ook uitprinten en inscannen. Net waar jouw voorkeur ligt.

kwitantie voorbeeld

Hoeveel kwitanties per jaar

Het is niet de bedoeling dat je onbeperkt kwitanties verstuurd en voor duizenden euro’ s op deze manier verdient. Er is geen duidelijke grens aangegeven, maar als jij graag wilt ondernemen is het aan te raden om je wel in te schrijven bij de  Kamer van Koophandel. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, zo kan je betaalde btw terug vragen en heb je ondernemersvoordelen waardoor je minder belasting hoeft te betalen over dezelfde winst. Dat is nog eens mooi meegenomen ook!

Wil je meer weten over kwitanties? Neem dan contact op via de email: emma@www.emmastaxlaw.nl. Indien je hulp kan gebruiken met jouw belastingaangiften kan je hier een gratis kennismakingsgesprek inplannen.

Event details

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

EHBO Masterclass

Masterclass

Eerste Hulp Bij Omzetbelastingaangifte

Dit leer je tijdens de masterclass:

  • De btw deadlines
  • Gevolgen als je geen aangifte doet
  • Welk tarief je wanneer dient toe te passen
  • Welke btw je wel en niet mag terug vragen
  • Inkopen en verkopen met het buitenland
  • Nog wat handige btw regels
  • Het lezen van de aangifte
  • De btw-aangifte doen
  • IPC aangifte doen
  • Q&A waar je jouw vragen kunt stellen
×

Hoe kan ik je verder helpen?

× Hoe kan ik je helpen?