Inkomstenbelasting training

Stel helemaal zelfstandig jouw IB-aangifte op

Doe je maar wat met de aangifte inkomstenbelasting? En hoop je maar dat je alles op de juiste plek invult? Modder niet langer aan, maar leer hoe het allemaal werkt! Deze training neemt je stap voor stap mee!

Aan de slag!

Je snapt geen f*ck van de administratie, het is stom en het interesseert je eigenlijk ook geen ene reet.

Je weet heus wel dat het als ondernemer van belang is om de financiën op orde te hebben. Alleen toch knijp je elke keer weer met je billen op het moment dat het tijd is om wat met de belastingen te doen. Want je weet gewoon zeker dat er geen bal van jouw administratie klopt

En als je jezelf eerlijk in de spiegel aankijkt dan zorgt dit gewoon voor een bak stress en ellende en vooral slapeloze nachten. Hoeveel geld erin en eruit gaat is je een raadsel. Als je op je bankrekening kijkt, lijkt er nooit voldoende geld te zijn… en die stress is alles behalve goed voor je toko. Resultaten worden er eerder slechter door dan beter. En dat zorgt er regelmatig voor dat je denkt  “aahhhhh ik ben een beroerde ondernemer en kan er beter mee stoppen.”. 

Elke maand neem je je weer voor: vanaf nu gaat alles anders. En elke keer roep je elke maand, want het gebeurd niet. Want waar de fuck begin je met het op orde brengen van de chaos die je hebt veroorzaakt?! De stress breekt je al uit bij de gedachte dat je een plan moet gaan bedenken om deze bende op te lossen. Nee, jij duikt liever nog even met je kop in het zand, want wat je niet ziet, dat is er niet. Toch?!

AHHH die fucking ADHD ook… dat is de reden dat alles mislukt. Maarja wel makkelijk he om de schuld lekker af te schuiven. En BAM daar waren al die stemmetjes in je hoofd die je wederom vertellen dat je niet goed genoeg bent, dat je niet hard genoeg je best doet, dat je je ADHD gebruikt als reden dat je leven mislukt. 

Hoelang wil je nog aan blijven kloten? Hoe lang wil je je nog een grote mislukking voelen omdat het allemaal niet lukt?

Zullen we samen zorgen dat dit beter gaat? 

Maar het kan ook anders! Beeld je in dat jij zelf je administratie kan fixen, dat de puinhoop die je nu hebt opgeruimd wordt en opgeruimd blijft. Beeld je in dat je eindelijk weet waarmee je bezig bent én dat je jezelf weer serieus kunt nemen als ondernemer. En dat die f*cking stemmetjes eindelijk hun bek houden en je niet meer klein maken.

In de afgelopen jaren hebben wij al honderden ondernemers geholpen aan goede belastingaangiftes en wij kunnen jou ook helpen. Wij scheppen orde in jouw chaos, praten je moed in (vooral Joep doet dat) en gaan je alles stap voor stap leren.

Aan je hand nemen we je volledig mee door de aangifte, we laten je alles zien op de meest laagdrempelige manier ooit én wij bouwen er met elkaar een spetterend feestje van! Wij zijn jouw grootste cheerleaders. Vier jij het feestje met ons mee?

Belastingen hoeven geen belasting te zijn, want wij maken van jouw belasting een feestje!

Aangifte inkomstenbelasting
Aangifte inkomstenbelasting

Pak de grip en controle terug en bouw je eigen belastingfeestje!

Zwier met de bezem door je chaos en binnen de kortste keren heb jij een fantastisch feest gebouwd.

 • We starten met je mindset, want belastingen zijn geen ellende en jij bent een goede ondernemer. Dus in de eerste module steken we wat veren in je reet (en in die van de Belastingdienst) om ervoor te zorgen dat jij weer met een gerust hart gaat ondernemen.
 • Als jij eenmaal weer je zelfvertrouwen terug hebt, dan geven we je een motiverende schop onder je kont om te zorgen dat jij orde in je administratieve chaos gaat stellen. We leren je alles over de beste boekhoudtools, automatiseren en vooral hoe jij een goed systeem maakt die voor jou werkt

Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft. De tweede helft maar ikke hoef geen help” – Sterrenstof, De Jeugd van Tegenwoordig.

 • Zodra alle bonnetjes en facturen gevonden zijn en de administratie is geordend, gaan we verder met het verwerken en het aanbrengen van structuur. We geven alles een categorie (en je gaat leren welke) en zorgen dat alles klopt.
 • Daarna gaan we verder met de volgende stap: het afronden van de boekhouding, het begrijpen van de cijfers en de voorbereiding op de aangifte zelf.
 • Vervolgens is het tijd om de aangifte op te stellen. We leren je alles rondom de regels, de belastingvoordelen en alles waarvan we willen dat jij het weet, zodat je een fantastische aangifte kan opstellen.
 • En tot slot helpen we je op weg om te zorgen dat alles goed blijft gaan. We vertellen je alles rondom de voorlopige aanslag, sparen voor de aanigfte van 2024 en nog veel meer handige tips.

Kortom, wij leren je alles wat van belang is om tot een fantatische aangifte te komen.

Dit krijg je allemaal bij de training

1. Video’s

De training is een vidoe training met veel verschillende lessen die opgedeeld zijn kleinere video’s. In het totaal hebben we voor ongeveer 6 uur aan video’s gemaakt (afgespeeld op snelheid 1 x, maar dit kan omhoog ;)).

2. Cowork sessies

In de aangifte periode (maart en april) plannen we verschillende co-work momenten om met elkaar aan de boekhoduing te werken en zodat je hulp kan krijgen met jouw boekhouding / aangifte.

u

3. Vragen insturen

In de academy is een plek om jouw vragen in te sturen. Wekelijks worden deze beantwoordt en hier kan je ook leren van de vragen die andere ondernemers stellen aan ons.

Joep helpt je graag aan alle antwoorden.

Met je ticket voor de inkomstenbelasting training krijg je 1 jaar lang antwoord op je vragen.

 

4. Opdrachten & extra’s

Je krijgt verschillende opdrachten om actief met de stof bezig te gaan, maar ook om te zorgen dat jij daadwerkelijk overgaat tot actie. Je krijgt geen ruimte om in de bevriesmodes te gaan.

Daarnaast krijg je een uniek stappenplan thuisgestuurd en verschillende andere extra’s om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

5. Software: korting en meer

Wij hebben verschillende deals met boekhoudprogramma’s en andere software, waardoor we met korting deze programma’s aan jou kunnen aanbieden. 

Daarnaast hebben we een kennisbank gevuld met uitleg over de software, waardoor jij eenvoudig aan de slag kunt met deze software.

6. Toegang & support

Na aanschaf heb je toegang voor de versie van 2023. Wil je ook toegang en support in het jaar erop, dan kan je dit aanschaffen voor € 50,- (ex btw) zodra je toegang is verlopen. Hiervoor krijg je dan een mailtje, zodat je tijdig op de hoogte wordt gesteld.

Totaal € 604,-  maar nu € 250,-

Zin om van je aangifte inkomstenbelasting een feestje te gaan maken? 

Wat anderen over de training zeggen:

inkomstenbelasting training review 2
inkomstenbelasting training review 3

Er doen al tientallen ondernemers mee. Ben jij erbij?

Superblij met de btw-training en inkomstenbelasting-training, als er blauwe enveloppen binnenkomen ervaar ik geen stress meer!

Emma kon nadat ik er achter kwam dat mijn oude boekhouder er een zooitje van had gemaakt, supersnel schakelen (zelfs op een vrij druk moment in de belastingwereld) om de fouten eruit te halen en mij duidelijk uit te leggen wat er fout ging en hoe het wel moest, zodat ik daarna mijn IB kon doen. Dat dat wat geld kost, is logisch, zeker op zo’n korte termijn. Emma heeft expertise in huis waar je u tegen zegt en weet dat ook prima over te brengen aan een leek als ik (ook op haar Instagram bijvoorbeeld). Heb daarom de factuur met liefde betaald, want alles klopt en staat weer goed!

Kim is ook super fijn en reageert heel snel bij vragen over de trainingen. Ik ben ook mega blij met onze samenwerking tussen onze bedrijven, zodat ook mijn klanten hun belastingzaken goed kunnen regelen

Nadine van Spanje

Dit is wat je gaat leren

Deze training heeft alles wat je nodig hebt om een goede aangifte inkomstenbelastig op te stellen. In meer dan 30 video’s leggen wij je alles uit wat je moet weten!

Note: momenteel zijn we nog druk bezig met de versie 2023, de inhoud van de modules kan hierdoor nog wijzigen, dit is de inhoud van de versie 2022.

Module 1: Mindset

We gaan beginnen met het ontwikkelen van een goede mindset omtrent belastingen. Want jij kan enkel een goede belastingaangifte opstellen als je weet dat belasting betalen helemaal zo erg niet is.

 

 • Hierom is inkomstenbelasting betalen top
 • De Belastingdienst is jouw vriend
 • Jij kan prima zelfstandig een aangifte opstellen
 • Hierom is het handig om te weten hoe de aangifte werkt
Module 2: De basis voor de aangifte inkomstenbelasting

Zodra de mindset goed is kunnen we het gaan hebben over de basisdingen die jij moet weten voor de aangifte.

 • Hierover betaal je belasting
 • De termijn van de aangifte inkomstenbelasting
 • Hier moet je de aangifte doen
 • Het verschil IB en OB 
 • KOR en de IB-aangifte
 • Aangifte betalen
 • Ondernemer of resultaatgenieter
Module 3: boekhoudprogramma's

Nu we alle basisdingen hebben besproken gaan we door het met kiezen van een boekhoudprogramma. Zeg maar vaarwel tegen je excelsheet (ja echt!) en start met een stevige fundering van jouw bedrijf!

 • Hierom is een boekhoudprogramma fantastisch
 • Dit programma past het beste bij jou!
Module 4: Boekhouding op orde maken

Als je eenmaal een boekhoudprogramma hebt gekozen is het tijd voor de volgende stap. Het op orde brengen van jouw boekhouding. Dat gaan we samen doen in deze module!

 • Dit mag je allemaal op de zaak zetten
 • Categorieën die je moet gebruiken
 • Btw in de administratie verwerken
 • Voorraad in de administratie verwerken
 • Zo stuur je goede facturen aan klanten
 • De administratieplicht
 • Overige verplichtingen van een onderneming
Module 5: Boekhouding afronden en begrijpen

Zodra we de boekhouding hebben opgesteld en ingericht is het van belang dat we de administratie afronden voor de inkomstenbelasting en we begrijpen wat de cijfertjes inhouden. 

 • Administratie afronden voor de inkomstenbelasting
  • Yuki 
  • Moneybird
  • Moneymonk
 • Balans uitgelegd
 • Winst- en verliesrekening uitgelegd
Module 6: Ondernemer

Als jij ondernemer bent voor de inkomstenbelasting leg ik je in deze module alles uit over het invullen van de aangifte en de belastingvoordelen waar je recht op kan hebben.

 • Urencriterium
 • Belastingvoordelen
 • Aangifte invullen
Module 7: Resultaat overige werkzaamheden

Als je niet door de ondernemerstest bent gekomen dan ben je resultaatgenieter. In deze module gaan we stap voor stap door jouw aangifte.

Module 8: Nog wat handige tips

Tot slot hebben we in de laatste module nog wat handige titps voor je verzameld waar je wellicht nog wat aan zult hebben!

 • Startende ondernemer: aanloopkosten
 • Parttime ondernemer: hoe zit het
 • Voorlopige aanslag
 • Geld reserveren voor IB 2023
urencriterium

Hey neurodivergent deze training is speciaal voor jou!

Jouw hersenen werken net wat anders dan die van “normale” mensen. Dat is geen probleem, maar hierdoor voel je je vaak een vreemde eend, of mensen doen alsof je een vreemde eend bent. Pijnlijk en dat zorgt er ook vaak voor dat jij je als ondernemer niet gezien voelt.

Misschien heb je al wel eerder je boekhouding en belastingaangiftes uitbesteed en begrepen deze adviseurs je niet. Of heb je eerder een training gevolgd om je belastingaangiftes op te leren stellen, maar kwam je tot de conclusie dat dit niet werkte. Jullie spraken letterlijk een andere taal en daardoor kwam je nog meer in de freeze modus. Routinetaakjes zijn niet leuk en laat de administratie nu net een routinetaak zijn. Reden genoeg om je kop in het zand te steken én je administratie net zo lang te negeren tot het niet meer verder kan toch?! Het is niks vreemds, alleen niet heel erg handig. Al wist je dat zelf ook wel, je bent niet voor niks regelmatig boos op jezelf. Boos, omdat je het wederom zo ver hebt laten komen.

Wij weten hoe neurodivergents zijn en daar is deze training ook omheen gebouwd. Wij kennen de struggles en zorgen dat jij er minder last van hebt. Wij weten hoe we jou moeten aanzetten tot actie. Jij hebt een gebruiksaanwijzing die wij wel kennen. Welkom thuis, want bij ons ben je op de juiste plek.

Onze training is niet voor jou als…

 • je hem enkel gaat kopen om hem vervolgens toch in de kast te laten verstoffen.
 • de stress van een puinhoop administratie fantastisch voor je voelt.
 • je genoeg tijd hebt om het wiel volledig zelf uit te vinden
 • de stemmetjes in je hoofd die zeggen dat je een waardeloze ondernemer bent hun kop vooral niet moeten houden
 • jij je bedrijf niet serieus neemt én niet wilt groeien naar het volgende level.
 • jouw doel is om aggressive tax planning toe te passen, in plaats van netjes te betalen wat je zou moeten, dat is namelijk niet iets wat wij je gaan leren.
 • moderne technologieën niet jouw ding zijn en je liever op de ouderwetse manier te werk gaat (die excelsheet moet je van ons echt in de prullenbak gooien).
belastingwetboek - inkomenstenbelasting

Veel gestelde vragen

De antwoorden op veelgestelde vragen.

Voor wie is dit aanbod het meest geschikt?
 • Neurodivergente ondernemers die een bende van de administratie hebben gemaakt en klaar zijn met het ontlopen van hun verantwoordelijkheden. Speciaal voor jou hebben wij onze unieke methodes ingezet om je aan te slingeren tot actie. In de training leren we ze stap voor stap en vertellen we hoe ze werken, kan je zien hoe ze werken en ga je het ervaren. Bij de training krijg je begeleiding in de vorm van live sessies, dus maak daar zeker gebruik van.
 • Startende ondernemers die een goede basis willen neerzetten voor hun bedrijf,  Veel van de cursisten hebben hun eerste aangifte opgesteld met behulp van deze training. Hierdoor konden zij met gemak de aangifte opstellen. In de training leer je alles vanaf de basis, waardoor het onwijs waardevol is. Daarnaast is er een volledig filmpje speciaal voor startende ondernemers met allemaal tips die van belang zijn.
 • Parttime ondernemers die naast hun fantastische onderneming nog een baan in loondienst hebben.  Speciaal voor jou hebben we een aparte les gemaakt met aandachtspunten die vna belang zijn in jouw situatie. Daarin hebben we het over de zaken voor jouw situatie gelden, maar niet voor de fulltime ondernemers. Op die manier zijn wij ervan verzekerd dat alles goedkomt.
 • Ondernemers die met de tijd mee willen gaan en door middel van moderne software de administratie zo veel mogelijk willen automatiseren en ook vooral willen leren hoe zij dit het beste kunnen doen.
Voor wie is dit aanbod niet geschikt?
 • Ondernemers die graag cursussen kopen om er niks mee te doen, ga je geld dan maar nuttiger besteden.
 • Ondernemers die zichzelf en hun bedrijf niet serieus nemen.
 • Ondernemers die liever zelf uren lang aanklooien, omdat ze toch tijd genoeg hebben.
Wat is de investering?

De training kost in de early bird fase €200,- ex btw. Vanaf 1 maart gaat de normale prijs gelden van €250,- ex btw.

Je kunt de training eenvoudig betalen via iDEAL, andere betaalmethodes zijn niet mogelijk. Na betaling ontvang je een mail met de factuur, toegang tot de training en een mail met uitleg.

Kan jij om wat voor reden niet met iDEAL betalen, stuur dan een mailtje naar info@emmastaxlaw.nl en dan is het mogelijk om de training op factuur te kopen waarna het factuurbedrag kan worden overgeschreven.

De investering is aftrekbaar van de winst en de btw kan worden teruggevraagd.

Is het bedrag zakelijk aftrekbaar?

Dat ga ik je in de training vertellen ;). De training is zo in elkaar gezet dat het echt een zakelijke training is. Om die reden komt er dus niks over het privé deel van de aangifte aanbod. Hierdoor is de training volledig zakelijk aftrekbaar en mag je alle btw terugvragen

Wanneer begint de training?

Je krijgt per direct toegang tot de trainingsomgeving, waar je direct kunt beginnen met de training. Op 1 maart komt onze vernieuwe academy live met daarin de nieuwe versie van de training die helemaal klaar is voor 2023.

Jaarlijks komt er rond 1 maart een update van de training zodat hij altijd up-to-date is. Hierover krijg je een mail.

Hoe werkt de training?

Zodra jij de training aanschaft, ontvang je een mail met de factuur en de inlog van jouw account. Met dat account heb je direct toegang tot de training. In de training zelf vind je nog een welkomstvideo met uitleg die van belang is.

Gedurende de maart en april hebben we een paar live sessies. Meer informatie hierover krijg je nog via de mail. Hou dit dus goed in de gaten.

Ik twijfel of ik deze investering wil doen

Hoeveel kost het je om zo door te blijven gaan? Aan frustratie, slapeloze nachten door gebrek aan inzicht? Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.

Ik twijfel of de cursus mij wel kan helpen, ik snap namelijk niks van belasting...

Je bent niet de enige die er niks van snapt. Daarom is deze training er ook, alle cursisten begrepen er geen snars van toen ze begonnen, maar ondertussen hebben ze wel zelfstandig een fantastische aangifte opgesteld. We beginnen met het uitleggen van de basis en daarna bouwen we het steeds meer op tot jouw aangifte staat. Daarnaast zijn er verschillende livesessies en kan je al je vragen via cursusomgeving stellen, zodat je goed geholpen wordt.

Wanneer krijg ik antwoord op mijn vragen?

Wekelijks beantwoorden wij de vragen die zijn ingestuurd via de online leeromgeving.

Hoeveel tijd kost de training?

Als je alle filmpjes kijkt, zal je ongeveer 6 uur bezig zijn met het kijken. Daarnaast zijn er ook verschillende livesessies, deze zullen maximaal 2 uur duren. De duur hiervan wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid vragen en het aantal live aanwezigen.

Is deze training voor mij als ik de aangifte uitbesteed of ga uitbesteden?

Ja zeker, de dingen die je in de training leert gaan over de aangifte. Ook als jij niet zelf je aangifte opstelt, ben je wel verantwoordelijk voor jouw aangifte. Het is dan ook wel fijn om te weten wat jouw boekhouder, accountant of belastingadviseur doet. Als hij/zij een foutje maakt, dan kan jij dat foutje na het volgen van deze training vinden. Daarnaast weet je ook waarop je akkoord geeft in plaats van dat je blind op hem/haar vertrouwd. Ook wel zo fijn.

Hoelang krijg ik toegang tot de training?

Je krijgt toegang tot maart 2025, daarna kan je de nieuwe versie aanschaffen voor €50,- (ex btw), waarbij je ook weer je vragen kan insturen en aanwezig kunt zijn bij de co-worksessies van 2025 en eventuele andere extra’s als die dan gelden.

Get in touch with us!

Get in touch with us!

Privacyverklaring Emma's Tax Law

Algemene voorwaarden

Cookiebeleid Emma's Tax Law

Over ons 

 

06-25578518
info@emmastaxlaw.nl

Schoolstraat 333
5038 RL Tilburg

KVK: 77010604
BTW ID: NL003134293B06

06-25578518
info@emmastaxlaw.nl

Schoolstraat 333
5038 RL Tilburg

KVK: 77010604
BTW ID: NL003134293B06

×

Hoe kan ik je verder helpen?

× Hoe kan ik je helpen?