Jaarlijks stellen wij veel belastingaangiften op, daarnaast stellen wij regelmatig jaarrekeningen samen. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te kunnen doen, voor ons maar ook voor de klant, maken wij gebruik van de software van Exact. Er zijn drie verschillende systemen van Exact die onderling naadloos op elkaar aansluiten, waarmee wij (gaan) werken en die stellen wij graag aan je voor!

Fiscaal Gemak van Exact

Toen in 2020 Emma’s Tax Law ontstond, moest er nog veel worden uitgevonden. Na verschillende aangiften inkomstenbelasting te hebben verzorgd via de site van de Belastingdienst (middels machtigingen), was het begin 2022 tijd voor goede software. Hierbij viel de keus vrijwel direct op de software van Fiscaal Gemak, onderdeel van Exact.

Het grootste voordeel van de software van Exact, zoals Fiscaal Gemak is dat het veel sneller werkt en daarnaast een stuk professioneler overkomt richting de klant. Door de fijne software van Fiscaal Gemak kunnen wij overzichtelijk bijhouden welke aangiften er nog opgesteld moeten worden, wat de status is van de aangiften en of de Belastingdienst het eens is met de door ons ingediende aangifte. Gelukkig is dat laatste bijna altijd het geval ;).

Als klant krijg jij een mailtje zodra de aangifte is opgesteld. In die mail staat een rapport van de aangifte en deze dien jij vervolgens akkoord te geven. Op dit moment is dat nog door een akkoordverklaring te ondertekenen, maar straks kan dat eenvoudig door op akkoord te klikken. Waarom dat gaat veranderen, lees je onder het kopje “communicatie gemak”.

Naast de aangifte inkomstenbelasting kan Fiscaal Gemak ook gebruikt worden voor de btw-aangiften, erf- en schenkbelasting aangiften, en de vpb. Vanaf 2023 gaan wij met de btw-aangiften over naar Fiscaal Gemak en hebben we eindelijk alles in één systeem zitten. Door een foutje was dit helaas dit jaar niet het geval. Al was dat voor ons onhandiger dan voor jou als klant. En hopelijk mogen wij ook snel de vpb module gaan toevoegen, want sinds kort zijn ook bv’s zijn van harte welkom bij ons!

Rapportage Gemak

Als eenmanszaak of vof heb je geen jaarrekening, toch denken helaas sommige hypotheekadviseurs daar anders over. Dat is zonde, want zo’n jaarrekening is erg kostbaar. Wij gaan dan ook graag de discussie aan met de hypotheekadviseur dat de jaarrekening niet nodig is. Helaas is in enkele gevallen zo dat de deadline zo krap is, dat wij de ruimte niet hebben om deze discussie aan te gaan. In dat geval kiezen wij er wel voor om direct een jaarrekening op te stellen.

Voor jou als klant fijn, want zo weet je zeker dat de stukken op tijd klaar zijn om de financiering tijdig rond te krijgen. Door de software Rapportage Gemak, het tweede onderdeel van Exact wat wij gebruiken, zijn wij minder tijd kwijt aan het opstellen van de jaarrekening en voldoet deze direct aan alle eisen die de bank kan stellen. Ideaal als je het ons vraagt. Doordat deze software zoveel tijd bespaard, wordt de rekening voor jou als klant ook een stuk minder hoog. Dat noemen we een win-win. Wij kunnen ons werk gemakkelijk doen en aan de andere kant betaal jij een stuk minder daardoor!

Het opstellen van een jaarrekening blijft alsnog een taak waar veel tijd in gaat zitten. Hierdoor is het wel echt van belang dat er tijdig wordt aangegeven welke stukken de hypotheekadviseur nodig heeft. Wij hebben echt tijd nodig om een jaarrekening op een goede manier op te stellen. Houd daar ook echt rekening mee.

Communicatie Gemak

2022 staat in het tekenen van professionalisering, zo hebben wij fantastische stappen gemaakt als bedrijf. Ook in 2023 zetten wij deze stijgende lijn voort en willen wij meer en meer professionaliseringen gaan toepassen. Alles om een groot en digitaal belastingadvieskantoor te mogen worden. Om de stijgende lijn voort te zetten, zullen wij in 2023 ook gaan werken met Communicatie Gemak, het derde en laatste onderdeel van Exact wat wij zullen gebruiken. Dit is een digitale omgeving die volledig beveiligd is en waar jij als klant toegang toe hebt.

Via Communicatie Gemak kan je eenvoudig communiceren met ons, maar je kan ook direct je belastingaangiften vinden. Handig, want zo hoef je nooit meer te vragen of wij nog een kopie hebben. Bespaart jou ook direct weer tijd. Daarnaast kunnen wij sneller werken en zijn er een paar schakels weg uit het proces, ideaal! Hoe het precies allemaal werkt, krijg je nog te horen, maar reken er maar op dat het een vooruitgang is.

Een leuke extra van Communicatie Gemak is dat wij dashboards kunnen instellen. Zo kunnen wij aangeven welke grafieken jij te zien krijgt bij de aangifte inkomstenbelasting. Mega handig, want op die manier kan je heel makkelijk zien hoeveel jij nog verschuldigd bent aan de Belastingdienst. En als er informatie van meerdere jaren in staat, dan kan je zelf een vergelijking zien. Wij zijn hier helemaal enthousiast over en ik weet zeker dat jij dit straks ook als een fantastische aanvulling gaat zien.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag hulp bij het opstellen van jouw belastingaangiften? Neem dan contact op met info@emmastaxlaw.nl en dan kijken wij graag met je mee hoe wij jou het beste kunnen helpen! Wil je weten wat Exact voor jou kan betekenen? Klik hier voor meer info! 

 * Dit artikel is geschreven in samenwerking met Exact

×

Hoe kan ik je verder helpen?

× Hoe kan ik je helpen?