Ben jij een enthousiaste cursist van één van onze trainingen? Dan kan je affialiate bij ons worden. In deze blog leggen wij je alles uit of affiliate worden bij ons, hoe het werkt en hoe je jouw verdiensten in de administatie kan verwerken.

Wat is affiliate marketing? (algemeen)

Affiliate marketing is online marketing waarbij affiliates producten of diensten van anderen promoten en commissie verdienen op basis van gegenereerde verkopen. Affiliates krijgen unieke links en promotiemateriaal om te delen. Wanneer mensen via die links een aankoop doen, ontvangt de affiliate een commissie. Het is een win-win situatie, waarbij adverteerders hun bereik vergroten en affiliates geld verdienen met het aanbevelen van producten. Het kan worden toegepast op diverse platforms zoals websites, blogs, sociale media en e-mailmarketing.

Disclaimer: Het succes hangt af van het aantrekken van een relevant publiek en het creëren van waardevolle content. Dit is geen manier van slapend rijk worden of get money real quick!

Hoe werkt affiliate marketing?

Het proces van affiliate marketing begint met een bedrijf of adverteerder die een affiliate programma aanbiedt. Ze willen hun producten of diensten op een grotere schaal promoten en maken daarom gebruik van affiliates om dit te realiseren.

Een affiliate, ook wel bekend als een partner, publisher of influencer, meldt zich aan voor het affiliate programma van het bedrijf. Na goedkeuring krijgt de affiliate unieke affiliate links of promotiemateriaal van de adverteerder. Deze links bevatten een speciale trackingcode om de activiteiten van de affiliate te volgen.

De affiliate plaatst deze links op hun website, blog, sociale media-accounts, YouTube-kanaal of andere kanalen waar ze hun publiek bereiken. Ze kunnen ook banners, advertenties of productvermeldingen gebruiken om de producten of diensten van de adverteerder te promoten.

Wanneer een potentiële klant op een affiliate link klikt, wordt deze doorgestuurd naar de website van de adverteerder. De trackingcode registreert deze klik en slaat informatie op over de bron van het verkeer.

Als de bezoeker vervolgens een aankoop doet op de website van de adverteerder, wordt de verkoop aan de affiliate toegeschreven. De trackingcode identificeert dat de verkoop afkomstig is van de specifieke affiliate die de betreffende link heeft gepromoot.

Op basis van de voorwaarden van het affiliate programma ontvangt de affiliate een commissie voor de gegenereerde verkoop. Deze commissie kan een vast bedrag zijn of een percentage van de verkoopprijs, afhankelijk van de afspraken tussen de adverteerder en de affiliate.

Het succes van een affiliate hangt af van verschillende factoren. Het is belangrijk om een relevante doelgroep aan te trekken die geïnteresseerd is in de gepromote producten of diensten. Het creëren van waardevolle content, zoals reviews, tutorials of aanbevelingen, kan helpen bij het overtuigen van potentiële klanten om via de affiliate links te kopen.

Affiliate marketing biedt bedrijven de mogelijkheid om hun producten of diensten op grotere schaal te promoten, terwijl affiliates de kans krijgen om geld te verdienen door producten van anderen aan te bevelen. Het is een win-win situatie waarbij zowel de adverteerder als de affiliate profiteren van de samenwerking.

 Affiliate worden bij Emma’s Tax Law

Ben je cursist van één van onze trainingen en wil je jouw positieve ervaringen delen met je mede-ondernemers, terwijl je er zelf ook wat aan verdiend? Dan is het een slim idee om je aan te melden als affiliate van Emma’s Tax Law.

Let op: enkel aanmeldingen van curisten worden geaccepteerd.

Via deze link kan je je aanmelden. Vervolgens scrol je naar beneden en dan kan je inloggen met je account. Dan doe je, want op die manier kan je verder met één account, wel zo makkelijk.

affiliate area

Na de aanmelding verzonden is, zullen wij deze beoordelen. Na de beoordeling is het mogelijk als affiliate bij ons aan de slag te gaan. 

Tip: wil jij snel aan de slag, stuur dan even een mail naar info@emmastaxlaw.nl met daarbij dat je je hebt aangemeldt voor het affiliate programma. Zo kunnen wij jouw aanvraag het snelste behandelen.

Zodra je account is goedgekeurd kan je aan de slag met het promoten. Daarbij is het van belang om een link te gebruiken die getrackt kan worden, jouw unieke link. Die kan je heel eenvoudig creeren met de link generator in de affiliate area.

Het is wel van belang om de juiste pagina’s te linken als je een cursus wilt promoten. De webshop staat niet op dezelfde pagina als deze website, daarom kan je ook geen linkjes gebruiken van deze website. Speciaal daarom hebben we onze salespagina’s ook in de academy gezet. Deze pagina’s kan jij gebruiken voor de affiliate link.

 • De btw training kan je vinden via deze link
 • De inkomstenbelasting training kan je vinden via deze link

Deze pagina’s kan je ook vinden door uitgelogd naar het trainingsoverzicht te gaan en dan te klikken op de desbetreffende training.

Zo wordt je succesvol als affiliate

Om succesvol te zijn als affiliate is het belangrijk om enkele strategieën toe te passen:

 1. Kies de juiste niche: Kies een niche waarin je geïnteresseerd bent en waarin je expertise hebt. Dit stelt je in staat om waardevolle content te creëren en je doelgroep effectief te bereiken.
 2. Bouw een sterke online aanwezigheid: Creëer een website, blog of een ander online platform waar je waardevolle content kunt delen. Dit trekt bezoekers aan en bouwt geloofwaardigheid op.
 3. Bied waardevolle content: Creëer hoogwaardige en relevante content die je doelgroep aanspreekt. Dit kan bestaan uit productrecensies, tutorials, vergelijkingen, gidsen en meer. Zorg ervoor dat je content nuttig, informatief en boeiend is.
 4. Vertrouw op SEO: Optimaliseer je content voor zoekmachines (SEO) om organisch verkeer naar je website te genereren. Onderzoek relevante zoekwoorden en gebruik ze strategisch in je content en metagegevens.
 5. Bouw een e-maillijst op: Verzamel e-mailadressen van je bezoekers en bouw een e-maillijst op. Stuur regelmatig waardevolle informatie, aanbevelingen en promoties naar je abonnees.
 6. Wees selectief met de producten of diensten die je promoot: Kies alleen producten of diensten waar je in gelooft en die waarde bieden aan je doelgroep. Je geloofwaardigheid is essentieel, dus wees eerlijk en transparant in je aanbevelingen.
 7. Bouw vertrouwen op met je publiek: Communiceer regelmatig met je publiek via sociale media, e-mail of andere kanalen. Beantwoord vragen, bied ondersteuning en toon dat je om hun behoeften geeft.
 8. Experimenteer en analyseer: Test verschillende strategieën, promotiemethoden en producten om te zien wat het beste werkt voor jouw doelgroep. Monitor je resultaten en analyseer wat werkt en wat niet, zodat je je strategie kunt optimaliseren.

Onthoud dat succes als affiliate tijd en consistentie vergt. Blijf je publiek waardevolle content bieden, blijf leren en aanpassen, en wees geduldig. Met de juiste inzet en strategie kun je als affiliate succes behalen.

Eerste hulp bij promotie

Nu je de link hebt gemaakt, is het tijd voor de volgende stap promotie. Want die link gaat niet gebruikt worden, als niemand van het bestaan af weet. Alleen hoe pak je dit nu het beste aan?

Promotie kan je op veel verschillende manieren doen, maar het belangrijkste is: kies een manier die goed voelt bij jou! Hieronder kan je verschillende ideeën vinden!

 1. Begrijp je doelgroep: Leer je doelgroep kennen, begrijp hun behoeften, interesses en pijnpunten. Dit stelt je in staat om producten te promoten die relevant zijn voor hen en gericht zijn op het oplossen van hun problemen.
 2. Kies de juiste promotiemethoden: Identificeer de meest effectieve promotiemethoden om je doelgroep te bereiken. Dit kan het schrijven van blogartikelen, het maken van video’s, het gebruik van sociale media, het opbouwen van een e-maillijst, het doen van webinars, het gebruik van betaalde advertenties en meer omvatten. Experimenteer en ontdek welke methoden het beste werken voor jouw doelgroep.
 3. Creëer waardevolle content: Bied waardevolle en relevante content aan je doelgroep. Dit kan bestaan uit productrecensies, tutorials, vergelijkingen, gidsen en andere informatieve content. Zorg ervoor dat je content gericht is op het oplossen van problemen en het verstrekken van waardevolle informatie.
 4. Wees authentiek en eerlijk: Bouw vertrouwen op met je doelgroep door authentiek en eerlijk te zijn in je promoties. Geef een eerlijke beoordeling van de producten die je promoot en geef de voor- en nadelen ervan. Transparantie is essentieel om het vertrouwen van je publiek te winnen en te behouden.
 5. Geef extra waarde: Waarom moeten jouw volgers de training aanschaffen via jouw link? Wie weet kan je er een leuke extra aanhangen. Creeër een bonus die jouw volger kan krijgen zodra hij via jouw link wat koopt. Op die manier wordt het nog leuker om via jouw link de training aan te schaffen.
 6. Houd statistieken bij en optimaliseer: Volg de prestaties van je promoties door middel van statistieken en analyseer welke strategieën het meest succesvol zijn. Identificeer waar je verbeteringen kunt aanbrengen en optimaliseer je promotiemethoden en content op basis van deze inzichten. Niet de leukste kant, maar wel mega belangrijk als jij wilt groeien als affiliate.
 7. Werk samen met ons: Wij helpen je graag jouw campagne zo succesvol mogelijk te maken. Daar hebben we beiden immers het meeste aan. Dus heb je een leuk idee, stuur vooral even een mail naar info@emmastaxlaw.nl om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen met liefde aan een waardevolle blog, praten graag met je in een podcast en denken met liefde met je mee om de promotie zo succesvol mogelijk te maken.

Onthoud dat succesvolle promotie als affiliate draait om het begrijpen van je doelgroep, het bieden van waardevolle content en het opbouwen van vertrouwen. Experimenteer, optimaliseer en wees bereid om te leren en aan te passen op basis van de behoeften van je doelgroep.

Nog wat extra promotie tips…

Bij affiliate marketing is het van belang dat je oprecht bent. Deel het verhaal waarom jij met de training begonnen bent en wat het je gebracht heeft. Vertel het op een manier dat een ander er ook daadwerkelijk iets aan heeft.

Laat het geen harde promotie lijken, maar deel af en toe dat je bezig met de training en dat je hier onwijs veel van hebt geleerd. Vier feest als je de aangifte hebt ingediend en bedank de training voor de hulp. Doe het op een leuke manier en verwerk daar je linkje in.

Er zijn tal van vormen die je kam gebruiken:

 • Pinterest: maak affiliate pins op pinterest over de training en pin deze op passende borden.
 • Email marketing: schrijf een pakkende email met daarin iets over de training die je hebt gevolgd en waarom je daar zo blij mee bent, met jouw link erbij.
 • Blogpost: schrijf in een blog over de training. Heb je input nodig daarvoor, geef vooral een gil, zodat het zo informatief en leuk mogelijk kan worden!
 • Podcast: neem een podcast op en vertel daarin meer over de training die je hebt gevolgd. Wil je ons als gast daarbij hebben? Super leuk, stuur dan een mail en dan fixen we dat!
 • Social media: je kan je training natuurlijk promoten op al je social media kanalen en in verschillende formats. Het hoeven heus niet enkel instagram stories te zijn.

Let’s talk money, zoveel verdien je per verkoop en zo moet je dit in de administratie zetten!

Super leuk dat affiliate marketing, maar voor niks gaat de zon op. En wij willen jou belonen voor het aandragen van nieuwe cursisten. Daarom krijg je 10% van de verkoopprijs incl. btw. Op die manier verdien je eenvoudig je kaartje voor de training terug én leert een ander er ook nog wat van. Een echte win-win dus!

Op het moment dat jij een verkoop hebt gedaan, ontvang je een mail! In die mail staat het bedrag dat je hebt verdiend. Aan het einde van de maand krijg je een creditfactuur met daarop het bedrag wat je hebt verdiend. Dit bedrag betalen wij vervolgens binnen 14 dagen aan je uit.

De inkomsten kan je in je boekhouding verwerken als omzet en voor de btw geldt dat dit is belast met 21%, maar als je in de KOR zit, dan zit er geen btw op.

Voor wij de eerste factuur opstellen, zullen wij checken of we alle gegevens hebben. Zo weten we zeker dat dit goed gaat.

Nog geen cursist, neem dan even een kijkje bij al onze trainingen!

×

Hoe kan ik je verder helpen?

× Hoe kan ik je helpen?